Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati

de Rahela Velicu in Dulciuri, 30 Iul 2018 | 6017 vizualizari

 

Deliciosi si spornici, ideali pentru micul dejun sau pentru gustari, koulourakia sunt asemanatori la gust cu polonezii nostrii. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 4 oua
    • 250 ml lapte
    • aprox.800 g faina
    • 25 g drojdie
    • 1 plic de praf de copt
    • 1 lingura de zahar
    • 1 plic de zahar vanilat
    • 50 g unt
    • un praf de scortisoara
    Sirop:
    • 3 cani de apa
    • 4 linguri de meire/ 1 cana de zahar
Portii: 55
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati:

In laptele caldut dizolvam drojdia. Batem ouale cu plicul de zahar vanilat, lingura de zahar si plicul de praf de copt. Peste oua adaugam laptele si apoi faina si scortisoara. Framantam un aluat moale, dar nelicpicios, il acoprim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la loc calduros 1 ora.

Impartim aluatul in 3 parti.

Intindem o parte din aluat, o ungem cu unt cu lama unui cutit si o impaturim in 3.

Taiem fasii subtiri, aprox. de 1 cm. si rasucim fasia, apoi o innodam. Punem melcisorii in tava unsa cu ulei.

Dam melcisorii la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de min.

Cat timp stau melcisorii la cuptor, facem siropul: punem 3 cani de apa la fiert, cand fierbe dam deoparte si adaugam mierea. Puteti pune mai multa, daca doriti, dupa gustul fiecaruia.

Imediat ce scoatem melcisorii de la cuptor, turnam cu un polonic sirop deasupra lor. Ii lasam 3-4 min. sa absoarba sirop, dupa care ii intoarcem si pe partea cealalta si ii mai lasam 4-5 minute.

Pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

In loc de miere, puteti folosi o cana de zahar pentru sirop.

2

Ies aproximativ 60 de melcisori, depinde cat de groase taiati fasiile pentru innodat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Koulourakia - melcisori grecesti insiropati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema